Speciallärare anpassad grundskola Ängsskolan

Om arbetsplatsen

Ängsskolan är en anpassad grundskola med elever i åk 1-9. Skolan är belägen centralt i Kristianstad med närhet till naturen. Vi söker en engagerad speciallärare som kan bidra till att ge våra elever de bästa chanserna att lyckas i livet. Du kommer arbeta med elever som har en intellektuell funktionsnedsättning och autism. Tjänsten är ett vikariat.

Inom anpassad grundskola är personaltätheten hög och varje klass har ett arbetslag knutet till sig bestående av speciallärare, lärare i fritidshem/förskollärare och elevassistenter.

Skolan har en bred pedagogisk plattform, förankrad i skolans alla verksamheter i samklang med varandra. Genom skolans betoning på ett gott bemötande, ett inkluderande förhållningssätt samt att undervisningen vilar på ett formativt förhållningssätt och ett språkutvecklande arbetssätt skapar vi en trygg skola med elever som utvecklas mot sina mål.

Ängsskolan tillsammans med alla anpassade skolor i Kristianstad kommun deltar i ett stort praktiknära forskningsprojekt kring undervisning i anpassad skola. Forskningsprojektet ska leda till att utveckla undervisningen med avsikt att stärka våra elevers lärande och utveckling mot ökad måluppfyllelse.

Välkommen att bli en del av vår verksamhet!

Arbetsuppgifter

Som speciallärare arbetar du med fördjupade kunskaper kring intellektuell funktionsnedsättning med fokus på individnivå. Med engagemang och entusiasm skapar du en trygg och pedagogisk lärmiljö som stimulerar, stärker och utmanar elevernas utveckling och lärande som grundar sig på ömsesidig respekt och samarbete.

Undervisningen utformas i enlighet med anpassad skolas läroplan där planering, förberedelse, genomförande samt utvärdering är viktiga grundpelare. Du använder specialpedagogiska metoder och anpassa undervisningen utifrån alla elevers förutsättningar med elevens bästa i fokus. Du arbetar för att undanröja hinder och svårigheter i lärmiljön genom att utveckla alternativa lärmiljöer och läroverktyg. I rollen utövar du ett gott situationsanpassat ledarskap såväl i som utanför klassrummet.

Du bidrar med kompetens i arbetet med pedagogiska utredningar, anpassningar och åtgärdsprogram genom att genomföra och dokumentera kartläggningar, utredningar och olika former av pedagogiska tester. Via dialog skapar du goda relationer som karaktäriseras av ömsesidig respekt, förtroende och positivt förhållningssätt.

På ett systematiskt sätt reflekterar du över och utvärderar det praktiska arbetet enskilt och tillsammans med andra. I arbetsuppgifterna ingår också att planera, prioritera och ta ansvar för sin egen tid och utveckling. I din roll håller du dig à jour om händelser i omvärld, ungdomskultur, aktuell forskning och driva utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

I första hand söker vi dig som har lärarlegitimation med behörighet att som speciallärare bedriva undervisning i anpassad grundskola i årskurs 1-6. I andra hand dig som har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i grundskolan, i årskurs 1-6 med intresse för att läsa speciallärarprogrammet med inriktning intellektuell funktionsnedsättning. Du som har förskollärarlegitimation med behörighet att undervisa i förskoleklass med intresse för att läsa speciallärarprogrammet med inriktning intellektuell funktionsnedsättning kan vara intressant för oss.

Uppdraget kräver att du har erfarenhet av 3 års väl vitsordat arbete med undervisning inom skolväsendet. Erfarenhet av undervisning i åk 1-6 eller F-6 är meriterande liksom om du har erfarenhet av undervisning i anpassad skola. Du behöver vara simkunnig då du även bedriver undervisning i simkunnighet/vattenvana. För att kunna skjutsa elever till olika aktiviteter behöver du ha B-körkort för manuell växellåda och du behöver även cykelkunskaper.

Du är en trygg och pedagogisk ledare med förmåga till lågaffektivt bemötande. Vi vill att du är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare. Det är en fördel om du har goda kunskaper kring tillgängliga lärmiljöer och hur du kan anpassa dessa i undervisningen utifrån elevens förutsättningar.

Du kan utöva ett situationssanpassat lärande och ledarskap som bygger på att du sätter dig in i elevernas situation och värderingar och möter dem där de befinner sig. Du skapar relationer såväl internt som externt som karakteriseras av respekt och förtroende och kan engagera, entusiasmera, stimulera och stärka eleverna till utveckling och lärande.

Vi vill att du har god kunskap om och förmåga att arbeta utifrån rådande styrdokument men även goda kunskaper avseende alternativa lärverktyg och förmåga att integrera dessa i undervisningen. Du har förmåga att anpassa arbetsmetoder och tillvägagångssätt till olika gruppers och individers förutsättningar. Givetvis har du förmåga att använda digital teknik som redskap för i ditt dagliga arbete.

Du är väl förtrogen med aktuell pedagogisk och didaktisk forskning. Du kan systematiskt reflektera och utvärdera arbetet enskilt och med andra för att nå utveckling. Naturligtvis kan du dokumentera med god kvalitet man också förmåga att planera och prioritera din arbetstid.

För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. Finns inga behöriga legitimerade lärare, kan du som är obehörig anställas tidsbegränsat enligt skollagen. När vi vill erbjuda dig tjänsten krävs det att du visar upp ett utdrag ur polisens belastningsregister för att vi ska kunna anställa dig, enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i skollagen.

Anställningsvillkor

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tjänsten är ett vikariat under perioden 2024-08-06--2025-01-31.
Publicerad
2024-03-07
Ansök senast
2024-04-14

Kontaktpersoner

  • Anna Niklasson
    Rektor, Ängsskolan och Nygårdsskolan
    Telefon 044-13 63 21
  • Malin Svensson
    Sveriges lärare
    Telefon 0724-67 93 03

Ansökningsinformation

Referensnummer
BUF-2024-41Ansök här

Övrig information

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte ansöka via vår ansökningsknapp, utan kontakta HR-rekrytering via växeln 044-13 50 00 för en säker ansökningsprocess.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 29 apr kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?